Matcha Japan

Od 40.00 kn

Obriši
SKU: matcha-japan Kategorija: Oznake , , , , , ,

*kako bi dodali proizvod u košaricu potrebno je odabrati pakiranje.

 Besplatna dostava za narudžbe iznad 200.00 kn.

O proizvodu:

Mješavina finih aroma, koje, unatoč praškaste strukture, imaju iznenađujuće mekanu notu, karakteriziraju Matcha prah od Gyokuro lišća.
Jedna šalica matcha čaja sadrži kofeina kao pola šalice espresso kave.

Detaljan opis proizvoda:

Čaj svih čajeva.
Ovaj fini, zeleni prah iz bio uzgoja upotrebljava se za tradicionalnu pripremu japanske čajne ceremonije o kojoj više možete saznati ovdje.
Za pripremu ovog čaja stavite jednu žličicu Matche (višak odn. sve iznad ruba žličice vratite u limenku), u posudu, dodajte svježe prokuhanu pa ohlađenu vodu i zapjenite posebnom pjenjačom od bambusa.
Mješavina finih aroma, koje, unatoč praškaste strukture, imaju iznenađujuće mekanu notu, karakteriziraju Matcha prah od Gyokuro lišća.
Jedna šalica matcha čaja sadrži kofeina kao pola šalice espresso kave.
No, važno je napomenuti kako matcha sadrži L-teanin, koji je upravo odgovoran za spomenuti osjećaj smirenosti, tako da nema, kao u slučaju konzumiranja crne kave, popratnog uzbuđenja i hiperaktivne razbuđenosti.

Priprema:

Kako bi pripremili šalicu ovog izvrsnog napitka visoke nutritivne vrijednosti, potrebno je uzeti jednu do dvije žličice praha, te ga dobro izmiješati bambusovom metlicom s vrućom (70-80 ° C) vodom u tzv. matcha šalici (nije obavezna) dok se ne zapjeni. Što je pjena čvršća to je čaj bolji .

Cijene:

  • 10 g – 40,00 kn
  • 50 g – 200,00 kn
  • 100 g – 400,00 kn
  • 250 g – 1.000,00 kn
  • 500 g – 1.800,00 kn
  • 1 kg – 3.200,00 kn

Općenito o zelenim čajevima

Zeleni čaj već je tisućljećima vrlo cijenjen napitak u azijskim zemljama, ne samo zbog svog osvježavajućeg i aromatičnog okusa, već i zbog toga što je iznimno zdrav. U 12. stoljeću biljka Camellia Sinensis uvezena je iz Kine u Japan i od nje se počeo proizvoditi zeleni čaj. Zeleni čaj obrađuje se samo parom da se ne unište enzimi, te se potom suši na zraku. Budući da prilikom toga ne dolazi do procesa oksidacije i fermentacije, zadržava svoju zelenu boju i gotovo sve dragocjene sastojke. Svakodnevno pijenje zelenog čaja pripada današnjoj kulturi Japana, u kojoj je najmanji postotak oboljevanja od raka. Zanimljivo je da Japanci ne fermentiraju čajeve, stoga su svi njihovi zeleni (Sencha, Bancha, Gyokuro, Gabalong).

Od 17 stoljeća vode se medicinska istraživanja o zelenom čaju, koja su pokazala da sadrži vitamine A1, B2, B12, C i E, kao i mnoge minerale i elemente u tragovima. Također, čisti tijelo od otrova, smanjuje bolove kod problema sa želucem i crijevima, smanjuje masnoću u krvi, dobar je za srce i tlak, spriječava arteriosklerozu, dobar je protiv upala, normalizira rad štitnjače, pospješuje krvotok i regeneraciju kože, povisuje mentalnu i tjelesnu aktivnost, djeluje protiv depresije, pospješuje ozdravljenje jetrenih bolesnika, dobar je za reumu, a zbog floura kojeg sadrži spriječava karijes. Prema najnovijim istraživanjima zeleni čaj sadrži EGCG (EpiGalloCatechin Gallate) koji smanjuje stanice raka, što ga čini uspješnim u borbi protiv raka i Hepatitisa.

Dobar je za sportaše jer pospješuje njihovu tjelesnu aktivnost, povećava koncentraciju, motivaciju i izdržljivost. Otkriven je i njegov učinak na mršavljenje. Zeleni čaj ubrzava izmjenu tvari, pospješuje probavu, stimulira razgradnju masnoća i čisti organe od toksina.

Zeleni čaj priprema se da bude jači, ali ipak bi ga trebalo procijediti nakon dvije do tri minute. Isti listići mogu se upotrijebiti i drugi put, ali ih treba duže ostaviti u vodi (oko 5 minuta). Posebnost kod pripreme zelenog čaja je +da proključalu vodu prekrijemo listićima tek kad se ohladi na oko sedamdeset stupnjeva.

Individualan pristup!

Vrhunska kvaliteta!

Sigurna dostava!

Plaćanje pouzećem!

Košarica
  • Košarica je prazna