Žuti čaj

Od 47.00 kn

Obriši
SKU: zuti-caj Kategorija: Oznake , , , ,

*kako bi dodali proizvod u košaricu potrebno je odabrati pakiranje.

 Besplatna dostava za narudžbe iznad 200.00 kn.

O proizvodu:

Čaj, čiji je proces proizvodnje sličan zelenom čaju s razlikom da sušenje traje duže, tako da čaj poprima žućkastu boju.

Detaljan opis proizvoda:

Čaj, čiji je proces proizvodnje sličan zelenom čaju s razlikom da sušenje traje duže, tako da čaj poprima žućkastu boju.

Priprema:

Za šalicu čaja od 2dl odmjerimo pola čajne žličice zelenog čaja i prelijemo vodom, koja je zakipila i ohladila se na 70°C. Pustimo 2 do 3 minute i procijedimo.

Cijene:

  • 50 g – 47,00 kn
  • 100 g – 94,00 kn
  • 250 g – 235,00 kn
  • 500 g – 423,00 kn
  • 1 kg – 752,00 kn

Općenito o žutim čajevima

Žuti čaj je zapravo neobrađeni bijeli čaj. Poznat je već 1300 godina, no neko je vrijeme pao u zaborav ponajprije zbog kompliciranog načina obrade. Sada je njegova proizvodnja nakon dugo vremena obnovljena.
Biljka je, dakako, od koje se dobiva svaki čaj Camellia sinensis, no kada se želi proizvesti baš žuti, listovi se ne obrađuju odmah nakon berbe. Tako dolazi do minimalne fermentacije od koje listići požute. Nakon toga se posebnim načinima sušenja postiže da listići izgube “travnati” okus, a napitak spravljen od njih dobije prepoznatljivi, slatkast i osvježavajući okus. Male količine čaja (manje od 500 g) prže se na visokim temperaturama te zamataju u tzv. papir od kravlje kože, staru vrstu papira žute boje. Tu se čaj suši nekoliko sati. Postupak se ponavlja dok se ne dobije čaj odgovarajuće kvalitete, a cijeli proces može trajati i nekoliko dana.
Žuti čaj sadrži dijetni enzim koji pomaže bržoj probavi hrane i sagorijevanju suvišne masnoće u tijelu. Najbolji je prirodni pripravak za gubljenje težine, a pogoduje osobama osjetljivog želuca. Za razliku od klasičnog zelenog čaja nema nimalo trpkosti i sadrži neznatnu količinu teina.

Individualan pristup!

Vrhunska kvaliteta!

Sigurna dostava!

Plaćanje pouzećem!

Košarica
  • Košarica je prazna