Anis zvjezdasti

Od 20.00 kn

Obriši
SKU: anis-zvjezdasti Kategorija: Oznake: , , ,

*kako bi dodali proizvod u košaricu potrebno je odabrati pakiranje.

 Besplatna dostava za narudžbe iznad 200.00 kn.

O proizvodu:

Svakako najljepši začin, zvjezdasti anis potječe iz Južne Kine i Vijetnama, gdje ima dugu povijest upotrebe u medicini i kulinarstvu.

Detaljan opis proizvoda:

Svakako najljepši začin, zvjezdasti anis potječe iz Južne Kine i Vijetnama, gdje ima dugu povijest upotrebe u medicini i kulinarstvu. U Europi je postao poznat negdje u 17. st., a stari recepti upućuju na to da je bio upotrebljavan kako bi dao okus sirupima, lijekovima za srce i konzervansima. Danas ga kuhari na zapadu koriste za dodavanje okusa ribi i morskim plodovima, sirupima za poširanje smokve i kruške te za začinjavanje tropskog voća.

Okus:

Aroma je poput komorača i anisa.PLOD ANISA I zvjezdasti anis sadržavaju eterična ulja s anetholom. Zvjezdasti anis sadrži notz slatkog korijena. Okus je opor i sladak a ostavlja osvježavajući i ugodan okus u ustima.

Priprema u kulinarstvu:

U kineskoj kuhinji zvjezdasti anis se upotrebljava u juhama i temeljcima, u marinadama za piletinu i svinjetinu pripremljenu na pari. U kuhinjama zapada slabo se koristi, osim za aromatiziranje pića kao npr. pastis (liker od anisa), liker od sjemenki anisa s okusom sladića te u žvakaćim gumama i slatkišima. Uz obogaćivanje okusa ribe, morskih plodova te nekih voćnih jela, izražava slatkoću poriluka, bundeve i korjenastog povrća.

Dobar je za:

U kuhinjama zapada slabo se koristi, osim za aromatiziranje pića kao npr. pastis (liker od anisa) i anisette (liker od sjemenki anisa s okusom sladića) te u žvakaćim gumama i slatkišima. Uz obogaćivanje okusa ribe, morskih plodova te nekih voćnih jela, izražava slatkoću poriluka, bundeve i korjenastog povrća.

Dobro se kombinira sa:

Cimetom, chilijem, korijanderom, komoračem, češnjakom, đumbirom, limunskom travom.

Cijene:

  • 50 g – 20,00 kn
  • 100 g – 40,00 kn
  • 250 g – 100,00 kn
  • 500 g – 180,00 kn
  • 1 kg – 320,00 kn

Individualan pristup!

Vrhunska kvaliteta!

Sigurna dostava!

Plaćanje pouzećem!

Košarica
  • Košarica je prazna