Papar crveni zrno

Od 27.00 kn

Obriši
SKU: crveni-papar Kategorija: Oznake: , ,

*kako bi dodali proizvod u košaricu potrebno je odabrati pakiranje.

 Besplatna dostava za narudžbe iznad 200.00 kn.

O proizvodu:

Crveni papar obogaćuje razna jela. Preporučujemo ga uz ribu i piletinu, ali ide i uz divljač i druga bogata jela kao i borovica. Crveni papar daje aromu raznim delikatnim umacima koji se poslužuju uz jastoga, janjeće medaljone i svinjetinu.

Detaljan opis proizvoda:

Crveni papar plod je brazilskog drva papra, udomaćenog ne samo u Brazilu, nego i Argentini i Paragvaju. Rasprostranjeno je kao dobro drvo za sjenu. Raste izrazito agresivno i invazivno, tako da ga danas možemo naći u svakom dijelu svijeta s blagom klimom.

Mono-terpenes iz lako hlapljivog ulja mogu uzrokovati iritacije ždrijela, ali ne u količinama koje zahtjevaju kuharski recepti.

Reunion je jedino mjesto gdje se crveni papar uzgaja komercijalno.

Okus:

Aroma smljevene bobice je ugodno voćna s notom bora. Okus je voćni, smolasti i slatko aromatičan, nalik na borovicu, ali ne toliko intenzivan. S pravim crnim paprom ima jednu važnu poveznicu – piperinsko ulje, no nema njegovu ljutinu.

UPOTREBLJAVAJU SE suhe bobice.

Kupovina i pohranjivanje:

Crveni papar se kupuje kao začin u većini dućana i specijaliziranim trgovinama. Bobice sušene smrzavanjem imaju najbolje boje i okus. Također se može nabaviti u rasolu, octu ili vodi, flaširan ili u konzervi. Suhe bobice se često dodaju uz crni, bijeli i zeleni papar, ali s njima nije povezan. U zatvorenoj posudi izdržati će do dvije godine.

Upotreba u kulinarstvu:

Crveni papar obogaćuje razna jela. Upotrebljavajte ga u manjim količinama. Kiseljenje omekša bobice, a lako se smrve. Suhe bobice imaju krhku paprenu vanjsku ljusku i tvrđu sjemenku. Preporučujemo ga uz ribu i piletinu, ali ide i uz divljač i druga bogata jela kao i borovica. Crveni papar daje aromu raznim delikatnim umacima koji se poslužuju uz jastoga, janjeće medaljone i svinjetinu.

Cijene:

  • 50 g – 27,00 kn
  • 100 g – 54,00 kn
  • 250 g – 135,00 kn
  • 500 g – 243,00 kn
  • 1 kg – 432,00 kn

Individualan pristup!

Vrhunska kvaliteta!

Sigurna dostava!

Plaćanje pouzećem!

Košarica
  • Košarica je prazna