Đumbir podanak

Od 10.00 kn

Obriši
SKU: dumbir-podanak Kategorija: Oznake: ,

*kako bi dodali proizvod u košaricu potrebno je odabrati pakiranje.

 Besplatna dostava za narudžbe iznad 200.00 kn.

O proizvodu:

Ta egzotična biljka izvorno dolazi iz sunčanih dijelova južne Azije i uvelike se uzgaja u tropskim i suptropskim zemljama poput Indije, Malezije, Kine, Jamajke i Nigerije. Njezina su nevjerojatna terapeutska svojstva dobro poznata već tisućama godina.

Detaljan opis proizvoda:

Ta egzotična biljka izvorno dolazi iz sunčanih dijelova južne Azije i uvelike se uzgaja u tropskim i suptropskim zemljama poput Indije, Malezije, Kine, Jamajke i Nigerije. Njezina su nevjerojatna terapeutska svojstva dobro poznata već tisućama godina. Spominje se u Konfucijevim spisima još 500-ih godina pr. Kr. te u kineskim i indijskim medicinskim tekstovima napisanim prije 2000 godina. Za đumbirom je bila tolika pomama da se već do 9. st. đumbir upotrebljavao kao stolni začin. Oko 16. st. Španjolci i Portugalci počinju ga saditi na njihovim novoosvojenim tropskim teritorijima. Dobro poznat kao začin, đumbir je iznimno ljekovit i upravo ga to izdvaja od mnogih drugih biljaka. Najpoznatiji je kao lijek protiv mučnine, no njegova svojstva ublažavaju i liječe mnoge bolesti i stanja. U ljekovite se svrhe koristi podanak koji sadrži esencijalna ulja.

Čaj od đumbira u trudnoći:

Čaj od đumbira pomaže ublažiti jutarnje trudničke mučnine, ali je potreban oprez: ograničenje unosa je 1 g dnevno . I ovo je djelovanje dokazano studijama: 27 trudnica u 11. tjednu trudnoće, koje su uzimale čaj od đumbira, potvrdile su povoljno djelovanje na sprječavanje mučnine. Tijekom ispitivanja nije prijavljena nijedna nuspojava.

Upotreba u kulinarstvu:

U kuhinjama Zapada cijelo sjeme bijele gorušice koristi se prvenstveno kao začin za kiseljenje povrća i konzerviranje te u marinadama i senfu. Gorušica u prahu začinjuje barbecue umake i mesna jela te dobro ide uz većinu korjenastog povrća. S obzirom da toplina raspršuje njezinu jačinu dodajte je na kraju kuhanja.

Dobro se kombinira sa:

Cijene:

  • 50 g – 10,00 kn
  • 100 g – 20,00 kn
  • 250 g – 50,00 kn
  • 500 g – 90,00 kn
  • 1 kg – 160,00 kn

Individualan pristup!

Vrhunska kvaliteta!

Sigurna dostava!

Plaćanje pouzećem!

Košarica
  • Košarica je prazna