Akcija 20%

Klinčić mljeveni

Od 22.00 kn Od 17.60 kn

Obriši
SKU: klincic-mljeveni Kategorija: Oznake: ,

*kako bi dodali proizvod u košaricu potrebno je odabrati pakiranje.

 Besplatna dostava za narudžbe iznad 200.00 kn.

O proizvodu:

Klinčić je nisko, tropsko zimzeleno drvo s mirisnim lišćem. Njegovi se grimizni cvjetovi rijetko razviju, zato što oni tvore začin.

Detaljan opis proizvoda:

Klinčić je nisko, tropsko zimzeleno drvo s mirisnim lišćem. Njegovi se grimizni cvjetovi rijetko razviju, zato što oni tvore začin. Danas su Zanzibar, Madagaskar i Pemba u Tanzaniji glavni izvoznici, dok Indonezija sama potroši gotovo sav svoj urod. Smrvljeni klinčići svoju izrazitu toplinu daju većini masala mješavinama, five spices mješavini. Klinčići dobre kvalitete imaju crvenkasto smeđe stabljike i svjetliju krunu. Grubi su na dodir i trebali bi čisto puknuti kad bi se prelomili.

Okus:

Aroma klinčića je topla s notama papra i kamfora. Okus je voćni i oštar, papren i gorak, blago odrveni usnu šupljinu. Kao i kod pimenta esencijalno ulje eugenol je zaslužan za njegov karekterističan okus. Upotrebljavaju se osušene stabljike cvjetova.

Upotreba u kulinarstvu:

Klinčić se treba upotrebljavati oprezno jer može lako preuzeti okuse. Jednako dobro paše u slana i slatka jela. Skoro svugdje se stavljaju u pekarske proizvode, deserte i namaze. U Europi se upotrebljavaju kod kiseljenja ili u kombinaciji s drugim začinima, Francuzi ubodu klinčiće u luk kod pripreme ragua, temeljaca ili umaka, a Englezi ga ponekad preobilato koriste u pitama od jabuke. .

Cijene:

  • 50 g – 22,00 kn
  • 100 g – 44,00 kn
  • 250 g – 110,00 kn
  • 500 g – 198,00 kn
  • 1 kg – 352,00 kn

Individualan pristup!

Vrhunska kvaliteta!

Sigurna dostava!

Plaćanje pouzećem!

Košarica
  • Košarica je prazna