Kurkuma

Od 10.00 kn

Obriši
SKU: kurkuma Kategorija: Oznaka:

*kako bi dodali proizvod u košaricu potrebno je odabrati pakiranje.

 Besplatna dostava za narudžbe iznad 200.00 kn.

O proizvodu:

Član obitelji đumbira. Smatra se jednim od najmoćnijih prirodnih lijekova koji pomažu u očuvanju zdravlja i imuniteta općenito.

Detaljan opis proizvoda:

Član obitelji đumbira. Smatra se jednim od najmoćnijih prirodnih lijekova koji pomažu u očuvanju zdravlja i imuniteta općenito. Indija je glavni proizvođač kurkume i više od 90% usjeva koristi se u zemlji. Ostali proizvođači su Kina, Haiti, Indonezija, Jamajka, Malezija, Pakistan, Šri Lanka i Vijetnam.

Okus:

Svježa kurkuma je hrskava, ima đumbirastu, citrusnu aromu te ugodan zemljani okus s notama citrusa. Sušena kurkuma ima složenu, bogatu, drvenastu aromu s cvjetnim, citrusnim i đumbirastim notama. Okus je lagano gorak i kiseli, umjereno opor, topli i mošusast.

Upotreba u kulinarstvu:

Kurkuma veže i usklađuje druge začine s kojima se pojavljuje u raznim kombinacijama. Upotrebljavajte je umjereno. Sok iscijeđen iz smrvljene kurkume aromatizira i boji jela od riže za svečane obroke u Indoneziji i Maleziji. Mirisni listovi upotrebljavaju se za zamatanje hrane u Maleziji, a klice se na Tajlandu jedu kao povrće.

Cijene:

  • 50 g – 10,00 kn
  • 100 g – 20,00 kn
  • 250 g – 50,00 kn
  • 500 g – 90,00 kn
  • 1 kg – 160,00 kn

Individualan pristup!

Vrhunska kvaliteta!

Sigurna dostava!

Plaćanje pouzećem!

Košarica
  • Košarica je prazna